Отборът на Славия Прага спечели Купата на Чехия по футбол, като

...
Отборът на Славия Прага спечели Купата на Чехия по футбол, като
Коментари Харесай

Исторически дубъл за Славия

Отборът на Славия Прага спечели Купата на Чехия по футбол, като на финала победи Баник Острава с 2:0. Головете за Славия вкараха Томаш Соучек в 37-ата минута от дузпа и Лукаш Масопуст в 78-ата. По този метод първенците от Славия записаха дубъл в страната, който е първи за тях след разделянето на Чехословакия, защото за последно са го реализирали преди 77 години.

Славия доминираше в петия си край за трофея на самостоятелна Чехия, като преди този момент са триумфирали през 1997-а, 1999-а, 2002-а и 2018-а година. Баник, който остава на 6-о място в крайното класиране и няма да играе в Лига Европа, губи мача за трофея за трети път при четири участия. Единствената им победа е през 2005-а година с триумф над Словачко.

Успехът на Славия е наслада и за тима на Яблонец, който приключи на 4-а позиция в шампионата, тъй като това им обезпечава присъединяване в квалификациите за Лига Европа. Според коефицента на УЕФА обаче, в случай че Арсенал завоюва Лига Европа тази година, то Спарта (Прага)- на трето място в шампионата, попада непосредствено в групите на Лига Европа, защото коефицентът на артилеристите се маха поради влизането им в Шампионската лига. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР